Φακές μεσαίες 500g Μεγαλύτερες εικόνες

Φακές μεσαίες 500g

7351-001

Νέο προϊόν

Τα όσπρια ΖΕΣΗ καλλιεργούνται στα γόνιμα εδάφη της Δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο έως 830 μέτρα. Οι έμπειροι παραγωγοί μας φροντίζουν για την σωστή καλλιέργεια των οσπρίων με στόχο την παραγωγή αγνών προϊόντων διασφαλίζοντας έτσι την γευστικότητα, την ομοιομορφία, την ποιότητα και τα θρεπτικά στοιχεία των προϊόντων, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.

Περισσότερες λεπτομέριες

Οι φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, αποτελούν πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.  Πιο αναλυτικά, οι μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών (κυρίως διαλυτών) που περιέχουν οι φακές βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συτήματος, στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού, ενώ συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπαθειών και καρκίνου του παχέως εντέρου. Οι φυτικές πρωτεΐνες που περιέχονται στις φακές είναι πλούσιες σε όλα τα αμινοξέα, εκτός από τη μεθειονίνη και παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη με το πλεονέκτημα της πολύ μικρής περιεκτικότητας σε λίπος εν αντιθέση με το κρέας.

Οι φακές είναι πλούσιες σε διάφορες βιταμίνες, αλλά κυρίως σε αυτές του συμπλέγματος Β. Το φυλλικό οξύ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι βιταμίνες που περιέχονται στις φακές, έχουν συνδεθεί με την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και διαφόρων δυσλειτουργιών του γαστρεντερικού συστήματος. Επιπλέον, οι φακές αποτελούν πολύ καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου, ο οποίος απορροφάται καλύτερα όταν συνδυάζεται με κάποια πηγή βιταμίνης C (πορτοκάλι), β-καροτενίου (καρότο), ή μηλικού οξέος (λευκό κρασί). 

Οι φακές, λόγω του χαμηλού τους γλυκαιμικού δείκτη ενδείκνυνται στην πρόληψη σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε νάτριο αποτελούν ιδανική τροφή για υπερτασικούς ασθενείς. Από την άλλη, πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους από άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ουρική αρθρίτιδα. 

Θερμίδες 340.1 Kcal
Πρωτεΐνες 24 g
Φυτικές ίνες 4.8 g
Σίδηρος 9.02 mg – 64.4%
Φώσφορος 454 mg – 56.8%
Υδατάνθρακες 59 g
Σάκχαρα 0 g
Ολικά λιπαρά 0.9 g
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 0.01 g
Θειαμίνη 0.475 mg – 33.9%
Μαγνήσιο 107 mg – 35.7%