Υλικά:

500 γραμ. ρεβίθια ΖΕΣΗ

4 μέτριες πατάτες βρασμένες

4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια

Λίγο τριμμένο δυόσμο

Αρκετή τριμμένη μαντζουράνα

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι

Λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:

Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια στο νερό. Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα

αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά). Βάζουμε

όλα τα υλικά και τα αλέθουμε στο μίξερ (όχι σε μπλέντερ για να μη λιώσουν

τελείως). Αν το μίγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε σε κεφτέδες του

προσθέτουμε και λίγο αλεύρι και το δουλεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε

μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.