Υλικά:

500γραμ. φάβα ΖΕΣΗ έτοιμη

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 αυγά

200g φρυγανιά τριμμένη

50g αλεύρι

100g παρμεζάνα ή σκληρό κεφαλοτύρι

1 ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ ξερό βασιλικό

1 ποτήρι ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι



Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε την έτοιμη φάβα (πιθανόν να σας

ζητήσει παραπάνω αλεύρι ανάλογα με το πόσο παχύρρευστη είναι), και στο τέλος

ενσωματώνουμε τα αυγά και το τυρί στο μείγμα. Μόλις σφίξει όπως το πλάθουμε το

σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να

δέσει. Το πλάθουμε σε κεφτέδες, το περνάμε από το αλεύρι και μετά σε καυτό λάδι

μέχρι να χρυσίσει.