Υλικά:

500γραμ.  φάβα ΖΕΣΗ

2 κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο,1 ολόκληρο)

Λάδι

Αλάτι

Για το γαρνίρισμα: ελίτσες, κρεμμυδάκι και μαϊντανό ψιλοκομμένο, λιαστές

ντομάτες, λάδι για το σερβίρισμα και λεμόνι.



Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα, την βάζουμε να βράσει με νερό μέχρι να την

καλύψει και άλλο τόσο περίπου. Ξαφρίζουμε προσεχτικά και ρίχνουμε το λάδι, το

ολόκληρο κρεμμύδι και το αλάτι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει

ανακατεύοντας συχνά. Αν χρειαστεί την περνάμε απο το μπλέντερ.

Σερβίρουμε με το λάδι τον ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το λεμόνι και τις

λιαστές ντομάτες