Υλικά:

400 γραμ. φασόλια ΖΕΣΗ

3 καρότα

2 κλωνάρια σέλινο

2 κρεμμύδια μέτρια

3 σκελίδες σκόρδου

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο, κόκκινο

Ρίγανη

2 κούπες ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη νύχτα σε κρύο νερό. Στη συνέχεια

(και αφού αλλάξουμε το νερό) τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά αλλάζουμε

και πάλι το νερό. Αφού βράσουν τα φασόλια ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τα

σκόρδα, το σέλινο και τα καρότα. Βάζουμε το λάδι τη ρίγανη και το πιπεράκι και

ανακατεύουμε για να γίνει ανάμειξη όλων των υλικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα

και αφήνουμε να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο όταν

τα φασόλια λιώνουν εύκολα και το ζουμί τους έχει σαλτσώδη υφή.