• Τα όσπρια ΖΕΣΗ καλλιεργούνται στα γόνιμα εδάφη της Δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο έως 830 μέτρα. Οι έμπειροι παραγωγοί μας φροντίζουν για την σωστή καλλιέργεια των οσπρίων με στόχο την παραγωγή αγνών προϊόντων διασφαλίζοντας έτσι την γευστικότητα, την ομοιομορφία, την ποιότητα και τα θρεπτικά στοιχεία των προϊόντων, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και...

  • Τα ρεβίθια είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης μεγάλης διατροφικής αξίας, ισάξια του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Θεωρείται μια πλήρης τροφή που μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας. Είναι μία πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες,υδατάνθρακες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλι, χαλκό, ζίγκο, βιταμίνες Α, B1, B2, B6, B12, και νιασίνη.

  • Αποτελεί μια τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και φυτικών πρωτεϊνώνΛόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς βοηθά και στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης.

  • Τα φασόλια είναι ένα πραγματικό «οπλοστάσιο» θρεπτικών συστατικών. Ενδεικτικά μπορούμε να απαριθμήσουμε τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες και τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο και ο ψευδάργυρος.